Home » Inspirerende Tips » 3 tips voor meer energie en een stralende huid

3 tips voor meer energie en een stralende huid

door | 16 mei, 2023 | Inspirerende Tips

De hoeveelheid energie die je per dag hebt bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van je leven. Hoe meer energie je iedere dag hebt, des te meer je uit je leven kan halen.

Heb je het gevoel dat je wel iets meer energie kan gebruiken? Gebruik dan de onderstaande drie makkelijk toe te passen tips. Je doet er meteen ook je huid een groot plezier mee.

1. VOLDOENDE WATER DRINKEN
Eén van de belangrijkste natuurlijke manieren die je meteen kunt toevoegen is het drinken van voldoende water. Koffie en zwarte of groene thee tellen niet mee. Sap ook niet. Kruidenthee kan wel als water gerekend worden.

Vind je het moeilijk om tijdens de dag voldoende water te drinken?
Een extra glas water bij het opstaan kan al wonderen doen, alsook een extra glas water voor de lunch en het avondmaal.

Voert zure afvalstoffen af
Water vervoert de voedingsstoffen en voert tegelijk de zure afvalstoffen af, waardoor je lichaamsprocessen beter werken, je zuur-base evenwicht verbetert en je energiepeil verhoogt.
Drink 1,5 tot 2 liter per dag, zo kunnen de afvalstoffen sneller afgevoerd worden.

Voor een mooie, elastische huid
Water is ook essentieel voor de huid. Het maakt de huid elastisch en stralend. Een goed gehydrateerde huid is zacht en glad. Een droge huid is gebarsten, trekkerig en voelt niet echt comfortabel aan.

Koude, wind en warme ruimtes verergeren de neiging tot een droge huid. Daarom is het belangrijk om de huid goed te hydrateren door regelmatig en voldoende water te drinken.
Voor een optimale hydratatie kies je best voor zuiver water dat weinig natrium bevat. Teveel natrium (zout) bevordert waterretentie en huidveroudering.

2. VEEL GROENE (BLAD) GROENTEN ETEN
Het toevoegen van extra veel groene (blad)groenten is ook een manier die je makkelijk kan realiseren. Voeg bij je lunch een kleine groene salade toe of rauw groen bij een gekookte maaltijd.

Wat zeer goed werkt is het toevoegen van een flinke hoeveelheid fijn gesneden spinazie of groene bladgroente naar keuze in een gekookte maaltijd of soep.

Bevordert het immuunsysteem en verbetert de vertering
Vers groen levert grote hoeveelheden chlorofyl, enzymen en voedingsstoffen en werkt verzuring van het lichaam tegen. Chlorofyl is wat de prachtige groene kleur geeft aan groente en daarnaast het lichaam helpt op cellulair niveau. Het helpt ontgiften, bevordert het immuunsysteem en verbetert de vertering.

Voor een strakke huid
Groene (blad)groentes zorgen er ook voor dat de huid strak en stralend blijft. Dit komt doordat ze boordevol ontstekingsremmende stoffen, antioxidanten en mineralen zitten. Ze beschermen de huid tegen UV schade en zijn belangrijk om huidveroudering te voorkomen.

3. DIEPE ADEMHALING
Stress, weinig slaap en drukte zijn zeer verzurend voor het lichaam.
Correct ademen en ademhalingsoefeningen hebben een sterk ontzurend effect.

Vermindert ontstekingen, stress en acne
Diep ademhalen bestrijdt tevens ontstekingen. Een ontsteking kan worden veroorzaakt door stress, onevenwichtig eten, teveel suikers of niet genoeg slapen en is de belangrijkste oorzaak van acne. Door simpelweg goed en mindful te ademen, kunnen we stress verminderen, wat het stresshormoon cortisol in toom houdt. Onze huid vermindert haar olieproductie en het lichaam is beter in staat om ontstekingen te bestrijden.

Voor een jeugdige huid
Naast het verminderen van acne kunnen ademhalingsoefeningen de huid er stralender en jeugdiger uit laten zien. Als we diep ademhalen, worden het lymfestelsel en de bloedsomloop ingeschakeld. Dit bevordert de celregeneratie, een belangrijk aspect voor het verkrijgen van een mooie huid. Ook kan mindful ademen de spijsvertering bevorderen en de darmgezondheid verbeteren.

Eenvoudige oefening
Een oefening die je 10 keer achter elkaar (3 keer per dag) kan doen. Dit kan thuis, in de file of terwijl je in de rij wacht in de supermarkt:
4 tellen diep inademen, 8 tellen vasthouden en 4 tellen uitademen. That’s it.

Zo iets simpels kan geweldige gevolgen hebben voor het zuur-base evenwicht in het lichaam, je energieniveau, je huid en je positief gevoel.

EXTRA STAP!
Dit waren ze, de 3 simpele tips!

Wil je graag een stapje verder gaan en in 30 dagen tijd je energieniveau verder opbouwen? Je lichaam en huid extra versterken van binnenuit?

Maak dan kennis met de 30-daagse Energie en Balans Kuur: de ideale reinigingskuur voor lichaam & huid.

Geen ingewikkelde detox of moeilijke recepten. Wel een milde en toegankelijke alles in één kuur: ontzuren, afvoeren en aanvullen met de juiste voedingsstoffen. Want ook je lichaam heeft af en toe nood aan een grondige schoonmaak.

Bekijk de Energie & Balans Kuur

Over mij

Als Health & Zuur-Base Coach inspireer ik jou graag met waardevolle tips en basische recepten, zodat je meteen aan de slag kan.

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin